Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους ταξιδέψουν προς τα νησιά ζητά η Περιφέρεια Αιγαίου

Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους ταξιδέψουν προς τα νησιά ζητά η Περιφέρεια Αιγαίου Facebook Twitter
1

Να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσοι ταξιδέψουν προς τα νησιά, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παντελής Βρουλής.

Στην επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ, ο κ. Βρουλής προχώρησε με αφορμή το πρόσφατο κρούσμα εμφάνισης του κορωνοϊού στην Ικαρία, από νεαρό που επέστρεψε από την Αγγλία.

Στην επιστολή-πρόταση ο κ. Βρουλής αναφέρει μεταξύ των άλλων:

«Τα κρούσματα του COVID 19 μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μας έχουν δείξει ότι εμφανίστηκαν σε ντόπιους που επέστρεφαν από το εξωτερικό ή από την Αθήνα. Επομένως, όλοι όσοι έρχονται στα νησιά μας με πλοίο ή αεροπλάνο θα πρέπει να ελέγχονται και να καταγράφονται, να δίνονται τα στοιχεία τους στο Λιμενικό και στις Αστυνομικές Αρχές, να επιτηρούνται καθημερινά ώστε να εφαρμόζεται η καραντίνα των 14 ημερών, με τις απαραίτητες κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το τυπάκι που πήγε Ικαρία σπάζοντας την καραντίνα τι πρόστιμο θα πληρώσει; τα έξοδα του ελικοπτέρου που τον έφεραν πίσω δεν θα πρέπει να τα πληρώσει;http://www.docmed.gr/koronoios-ikaria-anazitoyn-osoys-itan-sto-ploio-poy-taxidepse-o-gios-toy-epicheirimatia/