ΥΠΕΣ: Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη πληγείσες επιχειρήσεις από τον κορωνοϊό

ΥΠΕΣ: Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη πληγείσες επιχειρήσεις από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη λόγω κορωνοϊού
0

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να απαλλάξουν τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ οι επιχειρήσεις θα απαλλάσσονται από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

Η απαλλαγή θα ισχύει για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19.

Όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ, «για τις επιχειρήσεις οι οποίες κλείνουν εξαιτίας της κατάστασης του κορωνοϊού ή μειώνεται ο τζίρος και οι δραστηριότητές τους με τις κρατικές αποφάσεις, δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να αποφασίσουν ότι δεν θα πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους».

Διευκρίνισε δε για «εστιατόρια που λειτουργούσαν μέχρι τώρα κανονικά και έχουν κρατήσει μόνο το delivery. Οι επιχειρήσεις αυτές θα απαλλαγούν κατά το μέρος που αφορά την υποχρέωσή τους να πληρώνουν κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Αλλού, όπου έκλεισαν, δεν θα πληρώνουν καθόλου δημοτικά τέλη, όσο κρατά αυτή η απαγόρευση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους του δημοσίου που τις έχουν ζητήσει, θα είναι σε ισχύ.

Στην ίδια εκπομπή ο υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τους δημοσίους υπαλλήλους που με την διαρκή παρουσία τους συνεισφέρουν στη λειτουργία του δημοσίου και εξήρε το έργο των εργαζομένων στην καθαριότητα, λέγοντας ότι «όσο σπουδαία είναι η μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές στα νοσοκομεία, άλλο τόσο σπουδαίο είναι μέσα σε αυτήν την κρίση να κρατήσουμε καθαρές τις πόλεις μας».

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους, διαρκώς και πιστεύω ότι την επόμενη μέρα θα έχουμε και πιο πρακτικούς τρόπους να αναγνωρίσει η πολιτεία με πράξεις τη μεγάλη συνεισφορά τους».

Στέλνοντας το μήνυμά του σε όλους τους πολίτες ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Μένουμε σπίτι...Στερούμε λίγο από την ελευθερία μας για να δώσουμε ασφάλεια και ζωή σε ολόκληρη την κοινωνία. Δεν είναι διακοπές, ας είμαστε όλοι πάρα πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι για να τα καταφέρουμε.

Ας βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν πάμε πουθενά. Είμαστε στο σπίτι μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ