Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Έρχεται σύστημα για να μετρούν οι πολίτες τις ταχύτητες ίντερνετ

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Έρχεται σύστημα για να μετρούν οι πολίτες τις ταχύτητες ίντερνετ Facebook Twitter
Οι πολίτες θα μπορούν να μετρούν τις ταχύτητες ίντερνετ που έχουν (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Δύο νέα πρότζεκτ προανήγγειλε ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το ένα από τα οποία αφορά τις ταχύτητες του ίντερνετ.

Ο Αντώνης Τζωρτζάκης έκανε απολογισμό του έργου της συγκεκριμένης γενικής γραμματείας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι δρομολογούνται δύο νέα πρότζεκτ.

Το ένα αφορά ένα μητρώο υποδομών, ένα σύστημα πρόσβασης των πολιτών, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και να μετρούν τις ταχύτητες ίντερνετ που έχουν και τι μπορούν να χρησιμοποιούν, ανάλογα με την περιοχή στην οποία μένουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακόμη, ο κ. Τζωρτζάκης ανέφερε ότι θα αλλάξουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, δήλωσε ότι έχει εκπονηθεί μελέτη για την αδειοδότηση των ραδιοφώνων (σχετικά με το δίκτυο), η οποία θα παραδοθεί στο υπουργείο Τύπου.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Σημείωσε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις που έγιναν σε κρατικές και κυβερνητικές ιστοσελίδες αντιμετωπίστηκαν μέσα σε 1,5 ώρα. Η στελέχωση της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, σημείωσε, θα ολοκληρωθεί άμεσα και θα αποτελείται από περίπου 20 άτομα, από τις μυστικές υπηρεσίες και τον στρατό.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ