Ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας - Ισχυρή καταιγίδα και στην Αττική

Ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας- Ισχυρή καταιγίδα και στην Αττική Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε αρκετές περιοχές της Αττικής στο πλαίσιο της κακοκαιρίας που αναμενόταν να ξεκινήσει από σήμερα και να έχει διάρκεια τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στους δρόμους του λεκανοπεδίου, αν και σε πολλές οδικές αρτηρίες παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Νωρίτερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού κάνοντας λόγο για βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η επιδείνωση του καιρού προκαλείται λόγω ασταθών αέριων μαζών στα βορειοδυτικά Βαλκάνια, σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στο νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. 

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες

Στην Αττική, σύμφωνα με το meteo, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για το κύμα κακοκαιρίας, έντονα φαινόμενα αναμένονται

Σήμερα, Παρασκευή, στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (πιθανώς τη νύχτα στη Χαλκιδική), τη δυτική Θεσσαλία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Αύριο, Σάββατο, στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το Σάββατο (ημέρα με τα γενικευμένα φαινόμενα) κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). 

Στον παρακάτω προγνωστικό xάρτη, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια του διημέρου Παρασκευής και Σαββάτου.

Ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας- Ισχυρή καταιγίδα και στην Αττική Facebook Twitter
Φωτ.: Meteo
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM