Ξεχάστε την «λευκή εβδομάδα», λέει το υπουργείο Παιδείας

Ξεχάστε την «λευκή εβδομάδα», λέει το υπουργείο Παιδείας Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Δεν συζητάει σε καμία περίπτωση το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την πρόταση των ξενοδόχων για τη «λευκή εβδομάδα», σύμφωνα με πληροφορίες του Lifo.gr

«Δεν είναι δυνατόν να προτείνονται τέτοια πράγματα. Είναι εντελώς αντιπαιδαγωγική η λογική και το σχολείο δεν είναι για να πηγαίνουν εκδρομές στα χιονοδρομικά κέντρα οι μαθητές» δήλωσε στο Lifo.gr πηγή του Υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε συνάντηση μεταξύ στελεχών του υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που πρότεινε την «λευκή εβδομάδα» για τα ελληνικά σχολεία όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος επισημαίνει στο Lifo.gr ότι η πρόταση έχει πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό Έλενα Κουντουρά. «Το υπουργείο Τουρισμό έχει δώσει θετική απάντηση για την πρόταση, αλλά φυσικά το πλάνο εφαρμογής αφορά στην επόμενη σχολική χρονιά» διευκρινίζει ο κ. Τάσιος.

Όπως έχει αναφέρει από την πρώτη στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, οι τέσσερις μέρες αργίας μπορεί να «κοπούν» από τις ημέρες διακοπών του καλοκαιριού και να δοθεί έτσι η δυνατότητα, κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας και αρχαιολογικούς χώρους. 

Τι είναι η «λευκή εβδομάδα»

 

Η πρόταση των ξενοδόχων είναι να κλείνουν τα σχολεία τέσσερις ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα και να δημιουργείται έτσι μια εβδομάδα διακοπών κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στις φετινές διακοπές των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός ενδεικτικό της τάσης των Ελλήνων για μια εκδρομή, υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι ενώ αυτός ο θεσμός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στο εξωτερικό.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM