Τσιάρτας: Έφεση στην ποινή φυλάκισης για την τρανσφοβική ανάρτηση

Ο Βασίλης Τσιάρτας με καρό σακάκι Facebook Twitter
Φωτ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
0

Έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, το οποίο τον καταδίκασε τον Βασίλη Τσιάρτα για τρανσφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017, θα προχωρήσει ο Βασίλης Τσιάρτας.

«Αναφορικά με την χθεσινή δημοσίευση της καταδικαστικής σε βάρος μου πρωτόδικης απόφασης (κατά της οποίας θα ασκήσω έφεση), θα τοποθετηθώ αναλυτικά από την άλλη εβδομάδα», έγραψε ο Τσιάρτας στο Twitter.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για την τρανσφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η μήνυση είχε υποβληθεί από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού, ενώ με την ίδια απόφαση του Δικαστηρίου καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένα δεύτερο άτομο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Η καταδίκη του πρώην ποδοσφαιριστή αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM