Τρία ακόμα άτομα ταυτοποιήθηκαν για την τραμπούκικη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Τρία ακόμα άτομα ταυτοποιήθηκαν για την τραμπούκικη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τρία ακόμα άτομα ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στις 19 Μαΐου, σε εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.


Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 19, 20 και 24 ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και εξύβρισης.

Για την επίθεση, έχουν ήδη κριθεί ένοχα τρία άτομα, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών σε έναν 20χρονο και έναν 36χρονο ομογενή από τη Γεωργία ενώ ένας δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ακόμα μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης, 21 μηνών.

Ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα, καθώς δεν συνέντρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Ένας ανήλικος έχει παραπεμφθεί για την ίδια υπόθεση σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Ελλάδα / Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Αύξηση κρατήσεων και απελάσεων μεταναστών στην Ελλάδα το 2024, παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής
LIFO NEWSROOM
ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

Ελλάδα / ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

«Οι εκθέσεις βιβλίου αποτελούν χώρους ελεύθερου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών», επισημαίνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος 
LIFO NEWSROOM