Την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί ζητεί η ΕΔΟΑΟ

Την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί ζητεί η ΕΔΟΑΟ Facebook Twitter
0

Να προχωρήσεις, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ζητάει από την κυβέρνηση η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΟΑΟ συνεδρίασε σήμερα και, μεταξύ άλλων, συζήτησε αναλυτικά για το θέμα αυτό υπό το πρίσμα των συνομιλιών που είχε νωρίτερα αντιπροσωπεία του κλάδου σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση, επισημάνθηκαν τα προβλήματα από την έως τώρα εφαρμογή του ειδικού φόρου, ενώ προστίθενται και καινούρια μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει σημεία της σχετικής υπουργικής απόφασης και, καθώς δεν δίνεται καμιά κατεύθυνση από τις αρχές στα οινοποιεία, αποτέλεσμα είναι να επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα που πλήττει τις συναλλαγές.

«Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δηλαδή στο διάστημα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, διαπιστώνεται μεγάλη μείωση των πωλήσεων», όπως σημειώνεται.

Ακόμη αναφέρεται ότι «απαντώντας στο αίτημα κατάργησης του ΕΦΚ που είχε υποβάλει νωρίτερα αντιπροσωπεία του κλάδου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΕΔΟΑΟ Βαγγέλη Αργύρη, του ΣΕΟ Γ. Σκούρα, της ΚΕΟΣΟΕ Χρ. Μάρκου και μελών της διοίκησης των 3 οργανώσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, προσδιόρισε τον χρόνο λήψης αποφάσεων αφού καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM