Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι και νέα στήριξη στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι και νέα στήριξη στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντομίρ Ζελένσκι είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον Βολοντομίρ Ζελένσκι την αμετάκλητη θέση της χώρας μας για στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

Επανέλεβε επίσης και την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στον Βολοντομίρ Ζελένσκι  ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί, επισημαίνοντας ότι από την αρχή της ρωσικής εισβολής προσέφερε ανθρωπιστική και αμυντική στήριξη, ενώ έχει εφαρμόσει και εφαρμόζει το ευρωπαϊκό πλαίσιο κυρώσεων έναντι της Ρωσίας. Τέλος, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα είχε βρεθεί στην χώρα μας και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικωφ και είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο.  Κατά τις συνομιλίες, εκφράστηκε η ισχυρή βούληση των δύο χωρών για την ενδυνάμωση και εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας τους.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι η Ελλάδα και η Ουκρανία καταδικάζουν κάθε μορφή αναθεωρητισμού και κατάφωρης παραβίασης Διεθνούς Δικαίου.
 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM