Τι αλλάζει για την αναδοχή παιδιών: Μηνιαίο επίδομα έως 1.200 ευρώ - Τα ηλικιακά όρια για τους υποψηφίους

Τι αλλάζει για την αναδοχή: Μηνιαίο επίδομα έως 1.200 ευρώ - Τα ηλικιακά όρια για τους υποψηφίους Facebook Twitter
pixabay
0

Aλλαγές στο θεσμό της αναδοχής παιδιών, «δίνοντας κίνητρα σε οικογένειες, μειώνοντας παράλληλα την γραφειοκρατία και τις χρονοβόρες διαδικασίες», προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά την παρουσίαση του νέου θεσμού της αναδοχής από το αρμόδιο υπουργείο και το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο «κάθε παιδί να βρει μια οικογένεια».

Όπως τόνισε κάθε πολίτης μπορεί να γίνει ανάδοχος. «Είτε είναι μόνος του, είτε ένα έγγαμο ζευγάρι. Κάθε ζευγάρι που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το φύλλο, η θρησκεία και οι σεξουαλικές του προτιμήσεις. Ο καθένας μας μπορεί να γίνει ανάδοχος, να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού και αλλάζοντάς την να αλλάξει και τη δική του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε στην ομιλία της «το 2021, επικεντρωνόμαστε στην αναδοχή και την ενισχύουμε με τρία ειδικά και κρίσιμα μέτρα. Από αύριο κιόλας ξεκινούμε τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε όλες τις οικογένειες αναδόχων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία ανοίγει αύριο στις 3 το μεσημέρι, με πρώτη χορήγηση του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου».

Κάθε μήνα, οι ανάδοχοι θα λαμβάνουν από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά.

«Εντάσσουμε από αύριο και τους 494 σημερινούς αναδόχους οι οποίοι χρόνια περίμεναν μια οριζόντια ενίσχυση από το κράτος. Καταθέτουμε νομοσχέδιο με το οποίο διευρύνουμε τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι» πρόσθεσε.

Από 30 έως 60 ετών που είναι σήμερα, η αναδοχή ανοίγει για νεότερους και γηραιότερους. Λαμβάνοντας υπ’οψιν την εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη οι ανάδοχοι πλέον μπορούν να είναι από 25 έως και 75 ετών. Προσφέρεται έτσι σε πολλούς περισσότερους η δυνατότητα να εντάξουν στην οικογένεια τους ένα παιδί που χρειάζεται στήριξη και φροντίδα αλλά και πιο σημαντικά πολλαπλασιάζουμε τις ευκαιρίες των ίδιων των παιδιών.

Η κυρία Μηχαηλίδου τόνισε επίσης: «δημιουργούμε το paidi.gov.gr, την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα του Κράτους που θα συγκεντρώνει όλη την πληροφορία που αφορά στο παιδί. Σε αυτή θα δίνονται απαντήσεις για τις παροχές του Κράτους, τις οικονομικές ενισχύσεις, τις υπηρεσίες, τις συγκεκριμένες δράσεις, τις δομές, θα φιλοξενούνται διαβουλεύσεις και βέβαια θα παρέχεται ενημέρωση και για την αναδοχή.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM