Θεσσαλονίκη: Χίλιοι τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους, πυρετώδεις οι ρυθμοί αποκομιδής

Θεσσαλονίκη: Χίλιοι τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους, πυρετώδεις οι ρυθμοί αποκομιδής Facebook Twitter
0

Σαράντα ένα απορριμματοφόρα, εκ των οποίων τα εννέα για τη συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών, κινούνται από τα ξημερώματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να μαζευτούν τα σκουπίδια που παραμένουν συσσωρευμένα σε αρκετές περιοχές.

Το σύνολο των εργαζομένων, μόνιμοι και συμβασιούχοι, εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να μπει τάξη στην πόλη. Την εκτίμηση πως έως την Κυριακή η Θεσσαλονίκη θα είναι "πεντακάθαρη" εκφράζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς.

Αυτή τη στιγμή στους δρόμους βρίσκονται περίπου 1000 τόνοι σκουπιδιών, ενώ κατά τη χθεσινή ημέρα το ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας κατάφερε να "σηκώσει" από τους κάδους 545 τόνους απορριμμάτων.

 Στη διάρκεια της νύχτας, πέντε υδροφόρες έπλυναν τους άδειους κάδους και τα σημεία εναπόθεσης των σκουπιδιών, ενώ σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά με απολυμαντικό υγρό θα ψεκαστούν όλοι οι χώροι ώστε να απολυμανθούν και να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Τελικώς, οι συμβασιούχοι - παρατασιούχοι θα εργαστούν κανονικά το Σαββατοκύριακο, όπως ενημέρωσαν τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, αν και η αρχική σκέψη ήταν να πραγματοποιήσουν αποχή από την εργασία τους.

 Και στους υπόλοιπους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι δουλεύουν πυρετωδώς, κάτω από ιδιαίτερες υψηλές θερμοκρασίες, για να καθαρίσουν όλες οι περιοχές από τα σκουπίδια.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ