Θεσσαλονίκη: Απαγόρευσαν στον 25χρονο κατηγορούμενο για ζωοκτονία να έχει δικό του κατοικίδιο

Ελεύθερος με όρους ο 25χρονος που κατηγορείται για ζωοκτονία- Απαγορεύεται να έχει κατοικίδιο, ως τη δίκη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 25χρονος που κατηγορείται για ζωοκτονία στη Θεσσαλονίκη, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. 

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο κατηγορούμενος για τη βίαιη θανάτωση σκύλου στα Κουφάλια αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα

Επιπλέον, του απαγορεύτηκε να έχει στην κατοχή του ζώο συντροφιάς μέχρι να γίνει η δίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι με εισαγγελική διάταξη έχει αφαιρεθεί από τον 25χρονο η επιμέλεια του δικού του σκύλου, που ανατέθηκε σε φιλοζωική οργάνωση. 

Στην απολογία του ο 25χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι είχε βγάλει βόλτα τον δικό του σκύλο, όταν δέχθηκε επίθεση από το άτυχο ζώο. Ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι βρισκόταν σε άμυνα, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τόσο τον εαυτό του όσο και το κατοικίδιό του. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε και χτύπησε με μαχαίρι τον σκύλο, το οποίο δέχθηκε επίθεση και από το κατοικίδιο του 25χρονου, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατος του τετράποδου από τα τραύματά του. 

Σε βάρος του κατηγορούμενου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, όπως και διοικητικό πρόστιμο άνω των 30.000 ευρώ για παραβίαση της δικογραφίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. 
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ