Του πήραν τον σκύλο με εισαγγελική διάταξη: 25χρονος διώκεται για ζωοκτονία άλλου σκύλου- Πρόστιμο 30.000€

Ποινική δίωξη στον 25χρονο που συνελήφθη για ζωοκτονία- Πρόστιμο 30.000€, με εισαγγελική διάταξη του πήραν τον σκύλο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή πήρε ο 25χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για υπόθεση ζωοκτονίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ του επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο και του αφαιρέθηκε ο δικός του σκύλος. 

Σε βάρος του 25χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανάτωση ενός άλλου ζώου συντροφιάς και παραμέλησης κανόνων ευζωίας ζώου. Ο κατηγορούμενος πήρε από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. 

Με εισαγγελική διάταξη, αφαιρέθηκε από τον 25χρονο ο σκύλος του, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο που ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για παραβίαση της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. 

Ο 25χρονος ισχυρίζεται ότι ένας σκύλος τον δάγκωσε και στη συνέχεια εκείνος του επιτέθηκε. Όμως, σύμφωνα με στοιχεία από τη δικογραφία που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος φέρεται να μαχαίρωσε τον σκύλο και στη συνέχεια έδωσε στο δικό του κατοικίδιο «εντολή» να επιτεθεί στο άτυχο ζώο, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην καταγγελία των κατοίκων Θεσσαλίας για τα ζώα συντροφιάς

Ελλάδα / Μια οφειλόμενη απάντηση στην καταγγελία των κατοίκων Θεσσαλίας για τα ζώα συντροφιάς

Στις καταγγελίες απαντούν η ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μαριάνθη Δημοπούλου, η εκπρόσωπος του «Διασώζω«, Ερμιόνη Γιαννακού, και η διευθύντρια προγράμματος Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου
NEWSROOM