-Θεσμοί: Μειώστε τις αμυντικές δαπάνες... -Καμμένος: Ούτε συζήτηση!

-Θεσμοί: Μειώστε τις αμυντικές δαπάνες... -Καμμένος: Ούτε συζήτηση! Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
11

οτέ δεν τη συζητήσαμε", ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε ερώτηση δημοσιογράφου περί απαιτήσεων των θεσμών για περαιτέρω περικοπές των αμυντικών δαπανών.


"Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την ασφάλεια της χώρας σε διαπραγμάτευση με οποιεσδήποτε "ονειρώξεις" έχει ο κάθε δανειστής", ανέφερε χαρακτηριστικά από το Παρίσι όπου επισκέφθηκε την 51η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση "Le Bourget 2015".


Επανέλαβε δε, ότι "το κόστος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για στρατιωτικές προμήθειες είναι δυσανάλογο του πραγματικού κόστους. Πληρώθηκαν δισεκατομμύρια προς τη Γερμανία, προς τη Γαλλία και προς άλλες χώρες και μεγάλος μέρος αυτών τον χρημάτων ήταν μίζες".


Και πρόσθεσε: "Όσον αφορά την αμυντική δύναμη της Ελλάδος, με πρώτο όπλο την αμυντική μας βιομηχανία τη δημόσια, αλλά και την ιδιωτική θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Θα προχωρήσουμε διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Γιατί κάποια στιγμή, όταν κάποιοι πολιτικοί διαπραγματεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας, κάποιοι άλλοι πέφτουν στο Αιγαίο ή τους ρίχνουν στο Αιγαίο, γιατί προασπίζονται ακριβώς αυτό, την εθνική κυριαρχία της χώρας".


Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του από την πορεία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, η οποία θα αποτελέσει "την εμπροσθοφυλακή" της πολιτικής της κυβέρνησης για ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. "Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να σταματήσει η ενοικίαση ανθρώπων, να σταματήσουν τα «παρασυμβόλαια» και να πέσουν με τα μούτρα στη σκληρή δουλειά και στην παραγωγή", κατέληξε.


Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Εδω μιλαμε να κοπουν χρηματα απο τα εξοπλιστικα,μας το λενε και οι '΄'θεσμοτροικες''!!!,για να μην κοπουν συνταξεις κτλπ και οι συριζοκαμμενοι σφυριζουν αδιαφορα...Ειναι η αξιοπρεπεια που ηρθε για τους μεγαλοεπιχειρηματιες των εξοπλιστικων....
Δουλευόμαστε και μεταξύ μας, ε;Κομισιόν:Στην ουσία είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έχει ως στόχο να προασπίζει τα συμφέροντα των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η λέξη Κομισιόν προέρχεται από το Commission européenne, είναι γαλλικής προέλευσης και σημαίνει επιτροπή.Η Κομισιόν ιδρύθηκε το 1951 και είναι το σημαντικότερο θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πολιτικό επίπεδο.Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός, καθώς προτείνει νομοθετήματα προς ψήφιση τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η Κομισιόν έχει όμως και εκτελεστικό ρόλο, καθώς είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των Ευρωπαϊκών νομοθετημάτων και οδηγιών.Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμετέχουν όλα τα κράτη - μέλη της Ένωσης με έναν εκπρόσωπο που λέγεται επίτροπος.
Ενώ στα σχολεία των παραμεθόριων περιοχών μπορούμε να στέλνουμε οπλίτες να διδάξουν, για να μην ξοδεύουμε χρήματα για την Παιδεία... Ήθη της εποχής ή μιας άλλης εποχής;
Μεγάλη αμκαλία των "θεσμών" με δεδομένο ότι οι εν λόγω δαπάνες γίνονται κυρίως προς αυτούς.Οι δαπάνες προς ΗΠΑ είναι σαφώς μικρότερες, πλην του ΑΦΝΣ για το οποίο έχουν σκυλιάσει πολλοί.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ