Καθημερινά βελτιώνονται οι δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να μπορεί κάποιος να παραβιάσει τη σειρά της προτεραιότητας για τoν εμβολιασμό, δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δήλωσε ότι έχουν αναφερθεί λιγότερα από 10 τέτοια περιστατικά, είτε μέσω ΜΜΕ είτε απευθείας στο κέντρο επιχειρήσεων. Οποιοδήποτε περιστατικό διερευνάται και αν προκύψουν ευθύνες επιβάλλονται κυρώσεις, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

 

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους στους έως τώρα εμβολιασμούς και «επιτόπιους ελέγχους σε περισσότερα από 100 σημεία που την είχαμε στείλει ώστε να διερευνήσει περιστατικά», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.Παράλληλα σημείωσε ότι
η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «τρέχει» καθημερινά τις λίστες, ώστε να μπορεί να διαπιστώσει αν υπάρχουν παρατυπίες ή συμβάντα που αξίζει να διερευνηθούν.

 

«Το σύστημα μέχρι στιγμής δεν είναι εύκολο να παραβιαστεί. Έχουμε μια ηλεκτρονική ταυτοποίηση από την αρχή έως το τέλος. Δηλαδή, αν κάποιος είναι παραβάτης, αφήνει το “αποτύπωμά” του και μπορεί να διερευνηθεί ακολούθως», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε «Τα περιστατικά που αναφέρονται είναι πάρα πολύ λίγα».

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Μάριος Θεμιστοκλέους δέχθηκε ερώτηση για «αντιδράσεις και διαγραφές στελεχών της ΝΔ» για εμβολιασμούς «εκτός σειράς» στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

«Θα διερευνήσουμε οποιοδήποτε περιστατικό, όπου υπάρχουν ευθύνες αποδίδονται. Τα συγκεκριμένα περιστατικά διερευνώνται, θα ξέρουμε τις επόμενες ημέρες αν υπήρξε παράβαση καθήκοντος ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία», απάντησε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις ίδιες δηλώσεις ο κ. Θεμιστοκλέους προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας η χώρα μας θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς. Επίσης ανέφερε ότι έως τώρα υπήρξαν 6 περιστατικά αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, τα οποία «αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και όλοι οι πολίτες είναι καλά στην υγεία τους».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr