Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα: «Μεγάλη διαφορά ώρας στις αναφορές μητέρας - γιατρών για τη Μαλένα»

Unsplash Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα, φέρνει στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, κάνοντας λόγο για απόκλιση 35 λεπτών ανάμεσα στη μαρτυρία της μητέρας και στα επίσημα έγγραφα των γιατρών για το θάνατο της Μαλένας.

Στις 13 Απριλίου 2019, πρωί Σαββάτου, το παιδί φαίνεται πως έπαιζε και έτρωγε κανονικά. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, λίγες ώρες αργότερα, όταν έφυγε ο πατέρας της και έπεσε να κοιμηθεί μαζί με τη μητέρα, η εικόνα άλλαξε. Μία ώρα μετά, εισήλθε η νοσηλεύτρια και χορήγησε στο παιδί το φάρμακο για το στομάχι του. 

Σύμφωνα με τη μητέρα, στις 16:40 η Μαλένα τινάχτηκε, και με έναν βρόγχο, τα μάτια της έμειναν μισάνοιχτα. Ωστόσο στα ιατρικά έγγραφα αναφέρεται ότι η ομάδα των γιατρών κλήθηκε 35 λεπτά μετά στις 17:15. Το παιδί βρέθηκε σε πλάγια θέση, χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση, υποτονία άκρων και ψυχρό.

Οι γιατροί έφτασαν μέσα σε τέσσερα λεπτά, σύμφωνα με τα έγγραφα, το παιδί διασωληνώθηκε και του χορηγήθηκε αδρεναλίνη. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης η Μαλένα κατέληξε στις 6:05μμ, κάτω από απροσδιόριστα αίτια. Η ιατροδικαστική εξέταση κατέδειξε ηπατική ανεπάρκεια. 

Πέρα από τη διαφορά ώρας, οι γονείς των παιδιών φαίνεται πως είχαν «πλέξει το εγκώμιο» για το νοσοκομείο αλλά στην κατάθεση εξέφρασαν ενστάσεις. 

Η μυδρίαση και ο «ακίνητος θώρακας» ήταν στοιχεία που είχαν παρατηρηθεί και κατά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, όπου οι γιατροί λένε ότι ειδοποιήθηκαν καθυστερημένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

Έμπειροι καρδιοχειρουργοί που παρακολουθούν τα πορίσματα για τον θάνατο της Ίριδας ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό πως δεν έχει αναφερθεί θάνατος από αγενεσία του φλεβόκομπου στην Ελλάδα.

Το χρονικό των περιστατικών

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, φαίνεται πως η 6 μηνών Ίριδα πέθανε αιφνιδίως μόλις μία ημέρα μετά την αποχώρηση του συζύγου από την οικογενειακή κατοικία στην Πάτρα, «λόγω οικογενειακών προστριβών», σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, ο σύζυγός φέρεται να έφυγε από το σπίτι στις 20 Μαρτίου του 2021 και μία ημέρα αργότερα πέθανε η Ίριδα. 

Στις 6 Απριλίου ο συζυγος μετέβη σε δικηγορικό γραφείο ζητώντας να προχωρήσει η αίτηση διαζυγίου, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο δικηγόρος επικοινώνησε με τους δικηγόρους της άλλης πλευράς στις 7 Απριλίου.

Στις 8 Απριλίου εισάγεται η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο με αναφερόμενους σπασμούς που δεν διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι οι γιατροί και στις 11 απριλίου έπαθε ανακοπή, με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να λέει ότι απλώς είχε χτυπηθεί το κουδούνι κλήσης των νοσηλευτών. Από την ανακοπή, προκλήθηκε σοβαρότατη εγκεφαλική βλάβη στη Τζωρτζίνα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ