Θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία; Θετικά τα δείγματα από γυμνάσια και λύκεια λέει η Ζαχαράκη

Θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία; Θετικά τα δείγματα από γυμνάσια και λύκεια λέει η Ζαχαράκη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως είπε, την απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα δημοτικά, θα την λάβει ο πρωθυπουργός μέσα στο Σαββατοκύριακο. «Αυτή την στιγμή αποτιμώνται όλα τα στοιχεία, η Δευτέρα είναι μια κρίσιμη ημέρα», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, το υπουργείο Παιδείας θα λάβει όλα τα μέτρα τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί, θα εφαρμοστούν, όπως έγινε σε λύκεια και γυμνάσια», είπε η κα Ζαχαράκη.

«Τα δείγματα που έχουμε από τα λύκεια και τα γυμνάσια είναι θετικά, με άλλες ηλικίες βέβαια και άλλη δυνατότητα τήρησης των μέτρων», πρόσθεσε ξεκαθαρίζοντας πως, αν τελικώς τα δημοτικά ανοίξουν, αυτό θα γίνει στις αρχές Ιουνίου και μέχρι το τέλος του μήνα. «Τα παιδιά έχουν ανάγκη να επανασυνδεθούν με το σχολικό περιβάλλον, με κανόνες υγιεινής και δεν πρέπει να καλλιεργείται ο φόβος», τόνισε.

Τι θα γίνει με την ύλη

Όσο για την ύλη είπε πως οι μαθητές θα κρατήσουν τα βιβλία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, ώστε να καλυφθεί η ύλη στις αρχές της επόμενης. Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα ληφθεί ξεχωριστά η όποια απόφαση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ