Τατσόπουλος: Χυδαίο και ξενοφοβικό το βιβλίο της Λιάνη

Τατσόπουλος: Χυδαίο και ξενοφοβικό το βιβλίο της Λιάνη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Χυδαίο και ξενοφοβικό χαρακτηρίζει ο Πέτρος Τατσόπουλος με ανάρτηση του στο Facebook, το νέο βιβλίο της Δήμτρας Λιάνη-Παπανδρέου « Η οργή του Ανδρέα», που μόλις κυκλοφόρησε. Μάλιστα ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής αμφισβητεί ότι η κ. Λιάνη-Παπανδρεόυ έγραψε αυτό το βιβλίο μόνη της.

Η ανάρτηση του κ. Τατσόπουλου:

Το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπανδρέου "Η οργή του Ανδρέα" (Λιβάνης) θα αποτελεί τα επόμενα χρόνια σταθερό σημείο αναφοράς για όσους μελετούν τον ελληνικό εθνολαϊκισμό. Όχι τόσο γιατί είναι ό,τι πιο χυδαίο, ξενοφοβικό, εθνικιστικό, θρησκόληπτο και συνωμοσιολάγνο έχει γραφτεί -έχουν γραφτεί και χειρότερα- αλλά γιατί αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο πώς το πάλαι ποτέ "βαθύ ΠΑΣΟΚ" μπόλιασε τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ κι έδωσε ζωτικό χώρο για να ευδοκιμήσουν παρασιτικά πολιτικά μορφώματα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Και μια προσωπική εκτίμηση -μπορεί και να κάνω λάθος: έχοντας γνωρίσει τη συγγραφέα το 2003, αποκλείω (σχεδόν) κατηγορηματικά την πιθανότητα να το έγραψε μόνη της. Όχι επειδή είναι τόσο... καλογραμμένο -το αντίθετο ισχύει- αλλά επειδή η πληθώρα στοιχείων που παραθέτει (και διαστρεβλώνει) μαρτυράει μια ολόκληρη ομάδα "ερευνητών" (ο Θεός να τους κάνει). Πολύ πιο πιθανό μου φαίνεται η Δήμητρα να έγραψε μερικά μόνο κομμάτια και να έβαλε την υπογραφή της στο όλο εγχείρημα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να το διαβάσει όποιος θέλει να καταλάβει πώς φθάσαμε στο σημερινό χάλι και πόσο δύσκολη (σχεδόν αδύνατη) θα είναι η πορεία προς την ανάκαμψη, όσο εξακολουθούμε να κουβαλάμε τα ίδια μυαλά. Καλημέρα.

Το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπανδρέου "Η οργή του Ανδρέα" (Λιβάνης) θα αποτελεί τα επόμενα χρόνια σταθερό σημείο αναφορά...

Δημοσιεύτηκε από Petros Tatsopoulos στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ