Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο «Μακεδονία»- Κοιμήθηκαν σε διαδρόμους και τουαλέτες

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο «Μακεδονία»- Κοιμήθηκαν σε διαδρόμους και τουαλέτες Facebook Twitter
0

Τεράστια ταλαιπωρία έχουν υποστεί εκατοντάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω της κακοκαιρίας, καθώς εκεί εντοπίζονταν το πρωί του Σαββάτου τα μεγαλύτερα προβλήματα, με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί πολλές πτήσεις.

Επιβάτες κατήγγειλαν στον Σκάι πως κατέληξαν να κοιμηθούν στους διάδρομους, ακόμα και στις τουαλέτες, τονίζοντας παράλληλα ότι καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας δεν έλαβαν ουδεμία ενημέρωση για ακύρωση ή αλλαγή των εισιτηρίων τους, ή για τα βάουτσερ που δικαιούνται για διαμονή σε ξενοδοχείο και γεύμα.

Την ίδια στιγμή, δρομολόγια που είχαν προορισμό την Θεσσαλονίκη ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως της Τιμισοάρας στην Ρουμανία. Εκεί βρέθηκαν συνολικά 200 άτομα, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι μισοί αναχώρησαν με λεωφορεία για την χώρα μας, όμως κατήγγειλαν πως τα οχήματα δεν διαθέτουν θέρμανση εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Άλλοι επιβάτες, που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Βιέννη, προσγειώθηκαν στα Σκόπια και μεταφέρονται στην Ελλάδα με λεωφορεία.

Όπως εξήγησε στον Σκάι, o εκπρόσωπος της Fraport Γ. Παπάζογλου, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης, υπογραμμίζοντας πως δεν γνωρίζει για ποιο λόγο επελέγησαν ως εναλλακτικοί προορισμοί η Τιμισοάρα και άλλα αεροδρόμια.

Επίσης διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το «Μακεδονία», το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 34 φωτιές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα / Φωτιές σήμερα: 34 εστίες - Ευχαριστεί πιλότους και πυροσβέστες ο Κικίλιας

Ευχαριστώ θερμά τους πιλότους μας και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δύσκολες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, γράφει ο υπουργός
NEWSROOM