Τα Παιδικά Χωριά SOS καταγγέλλουν δήθεν εράνους από απατεώνες

Τα Παιδικά Χωριά SOS καταγγέλλουν δήθεν εράνους από απατεώνες Facebook Twitter
φωτό αρχείου
0

Κρούσματα εκμετάλλευσης, μέσω εράνων, του ονόματος των Παιδικών Χωριών SOS, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, το ίδιο το σωματείο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, «απαντώντας σε απορίες και ερωτήσεις που εξέφρασαν φίλοι, δωρητές και υποστηρικτές από τη Γλυφάδα και τα Χανιά σχετικά με εράνους που λαμβάνουν χώρα με τη μορφή λαχείων ή φιλανθρωπικού «κουμπαρά» σε καταστήματα και στον δρόμο, δηλώνουν ότι καμία ανάλογη κίνηση έγινε, γίνεται ή πρόκειται να γίνει εκ μέρους του Σωματείου».

Παράλληλα, προχωρώντας σε διευκρινίσεις, τονίζουν ότι «οι πόροι του Σωματείου προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ή εισφορές, που κατατίθενται απ' ευθείας στα γραφεία του ή σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ποτέ δεν γίνονται έρανοι σε κατοικίες ή στον δρόμο.

Για όλες τις δωρεές εκδίδεται αμέσως απόδειξη που λαμβάνει ο δωρητής», ενώ προσθέτουν ότι στο παρελθόν, σε άλλες περιοχές της χώρας, «πολλοί πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτήδειων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το όνομα και το έργο του Σωματείου, καθώς και την ευαισθησία του κόσμου σε θέματα όπως είναι η φροντίδα παιδιών σε ανάγκη, αποσπούν χρήματα με το πρόσχημα εράνων ή λαχείων οι οποίες είναι άσχετες με το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς».

Τέλος, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες, φίλους και υποστηρικτές τους, τα Παιδικά Χωριά SOS, ζητούν από όποιον αντιληφθεί αντίστοιχες ενέργειες να επικοινωνήσουν τόσο με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όσο και με το ίδιο το Σωματείο στο 210-3313661.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Ελλάδα / Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των οικογενειών των δύο παιδιών να δωρίσουν τα όργανά τους – «Η καρδιά του θα χτυπάει κάπου αλλού και θα την ακούω», λέει ο πατέρας του 12χρονου
LIFO NEWSROOM
Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Ελλάδα / Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φυγόποινος πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων – Καταζητούνταν μετά την καταδίκη του για την τραγωδία στο Μάτι
LIFO NEWSROOM