Για τις τελευταίες στιγμές της Φώφης Γεννηματά πριν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την προσωπικότητά της και την πορεία της στο χώρο της πολιτικής, μίλησε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, χαρακτηρίζοντας το θάνατό της σπαρακτικό γεγονός.

 

«Έχουμε ένα πρόσωπο που μετά την τελευταία του εμφάνιση και τη γενναία απόφαση να μην διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά να δηλώσει ότι θέλει να είναι εγγυητής της παράταξης, φέγγει σαν σμαράγδι μέσα στο ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Λιάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Όπως σημείωσε ο ίδιος «η Φώφη δεν είχε χαρεί την απόλυτη δημοτικότητα και την αγάπη του μεγάλου ελληνικού κόσμου», συμπληρώνοντας πως «ήταν ήρεμη, γαλήνια, έχοντας εμπειρία» και πως ποτέ δεν χτύπησε αντιπάλους άνισα, αν και όπως υποστήριξε, είχε δεχθεί τέτοια χτυπήματα.

 

«Έλεγε ''θέλω να είμαι εγγυητής της παράταξης''. Την πήρε με μεγαλοπρέπεια ο Χάρος» ανέφερε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

Αναφερόμενος στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η Φώφη Γεννηματά και το σθένος που έδειξε μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Γιώργος Λιάνης είπε: «Τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε ''όχι ακόμη, όχι ακόμη'' και συνέχιζε τη δραστηριότητά της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».