Στους δρόμους αγρότες και τρακτέρ στην Καρδίτσα- «Έλλειψη κρατικής μέριμνας»

Καρδίτσα: Στους δρόμους αγρότες και τρακτέρ - «Έλλειψη κρατικής μέριμνας» Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Για τα αιτήματα των αγροτών και όλων των πλημμυροπαθών πραγματοποιήθηκε σήμερα κινητοποίηση με τρακτέρ στη γέφυρα Σταυρός, ανάμεσα σε Παλαμά και Ιτέα Καρδίτσας.

Η κινητοποίηση έγινε από τον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά και άλλους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους, προχώρησαν στη λήψη πρωτοβουλιών για να αναδειχθούν και να διεκδικηθούν, «τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και όλων των πλημμυροπαθών, σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, των σωματείων-φορέων της περιοχής».

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των ίδιων πρωτοβουλιών, σήμερα γίνεται συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης, με συμμετοχή από τοπικούς καλλιτέχνες, τον Διονύση Τσακνή και τα Κίτρινα Ποδήλατα. Παράλληλα, από την ερχόμενη εβδομάδα σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες Θεσσαλίας, έχει προγραμματισθεί κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, τόνισε πως «Σχεδόν δύο μήνες και αρκετοί πλημμυροπαθείς δεν έχουν πάρει ακόμα έστω τα 6.600 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ούτε τα ποσά που υποσχέθηκε σε γεωργούς και κτηνοτρόφους». Οι πληγέντες, συμπλήρωσε, «δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με την στέγαση, καθώς υπάρχουν ακόμα πολίτες που κοιμούνται στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά, υπό άθλιες συνθήκες». Επίσης ο ίδιος είπε πως «τα αναχώματα συνεχίζουν να είναι σπασμένα και κινδυνεύουμε ξανά να πνιγούμε και τα χωράφια μας και τα σπίτια μας». Άρα, κατέληξε, «υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσης», προσθέτοντας πως «υπάρχει έλλειψη κρατικής μέριμνας».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Σωτήρης Αντωνίου αναφέρθηκε στη δύσκολη εικόνα του αγροτικού κλάδου, καθώς «πολλά χωράφια δεν μπορούν να καλλιεργηθούν» όπως τόνισε, απαιτώντας «αποζημίωση στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM
First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Ελλάδα / First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η ψηφιοποίηση του πρώτου αιτήματος έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας
LIFO NEWSROOM