Στις 27 Απριλίου οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, τα Ελεγκτικά Κέντρα και οι ΔΟΥ, δηλαδή οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ που είναι αρμόδιες για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Δημόσιο, θα αρχίσουν από τις 27 Απριλίου να πραγματοποιούν τους πρώτους e-πλειστηριασμούς ακινήτων σε βάρος οφειλετών τους. 

 

Στις 27 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί από τις φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ 7 συνολικά ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και άλλοι 2 στις 16 Μαΐου. Όλοι αυτοί οι πλειστηριασμοί αφορούν σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και, συγκεκριμένα, σε ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεκινούν από 577.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 36,32 εκατ. ευρώ.

 

Το πρόγραμμα των 9 αυτών πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει βιομηχανικά κτίρια, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδο στο Λαγονήσι και μία μεζονέτα που ανήκει σε γνωστό σχεδιαστή μόδας. Συνεπώς, στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μικροοφειλετών.