Στη φυλακή ο 43χρονος με τα 2,5 εκατ. αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Στη φυλακή ο 43χρονος με τα 2,5 εκατ. αρχεία παιδικής πορνογραφίας Facebook Twitter
0

Στις φυλακές Γρεβενών οδηγήθηκε ο 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατείχε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αρχεία με «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας

Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και αποφασίστηκε η μεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών. 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αξιοποίησε πληροφορίες μέσω της Europol, που είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο Darknet από τις γαλλικές αρχές πέρυσι. Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν στην Ελλάδα ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση. Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και έπειτα από επικοινωνία με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του 43χρονου και ο τόπος κατοικίας του, στη Βόρεια Ελλάδα. 

Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερεις σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes. Από την επιτόπια έρευνα στα συγκεκριμένα μέσα αποθήκευσης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι περιείχαν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ