Χωρίς Μετρό θα παραμείνει την Τετάρτη η Αθήνα, από την έναρξη της λειτουργίας του έως τις 10:00 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας που ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

 

Σημειώνεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, έκρινε παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας.

 

Με νεότερο δελτίο Τύπου, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών ανακοινώνει ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

 

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο Μετρό και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

 

«Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια. Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ