Στάση εργασίας σε μετρό, λεωφορεία και τραμ στις 9 Νοεμβρίου

Μετρό Πειραιά Facebook Twitter
Φωτ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (Σ.Η.Τ.Α.) και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (Σ.Η.Α.Μ.), ανακοίνωσαν τα εξής: «Μετά τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων μας, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι οικονομικές επιπτώσεις, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την ακρίβεια, έχουν οδηγήσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας σε αδιέξοδο.
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται η λήψη ουσιαστικών αποφάσεων, ώστε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

Οι Ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑ.ΣΥ., ως αναπόσπαστο μέρος της ίδιας κοινωνίας και σε ένα τέτοιο εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον διεκδικούμε:

  • Την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε
  • με επάρκεια στις νέες απαιτήσεις λόγω των επεκτάσεων του δικτύου.
  • Πραγματικές Αυξήσεις μισθών!

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος!!! Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!!».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας, ενώ το Σωματείο των τεχνικών αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάση εργασίας 10.45 με 16.45.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι Κομμάτων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συνδικαλιστικών φορέων και συνάδελφοι του αστυνομικού
LIFO NEWSROOM