Τη διακοπή της κυκλοφορίας του Τραμ από τον σταθμό Κασομούλη έως το Σύνταγμα ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, λόγω εργασιών που πρέπει να γίνουν επειγόντως για την αντιμετώπιση σοβαρής διάβρωσης στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού.

 

Η διακοπή λειτουργίας της γραμμής του Τραμ αναμένεται να ανακοινωθεί από τη ΣΤΑΣΥ έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ είναι άγνωστο πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστό το τμήμα του Τραμ.

 

Το σοβαρό πρόβλημα στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού διαπιστώθηκε τον περασμένο Μάιο όταν υποχώρησε το οδόστρωμα δημοτικού χώρου στάθμευσης στην Καλλιθέα.

 

Τότε, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου επικοινώνησε με το υπουργείο υποδομών ζητώντας να γίνει καταγραφή της κατάστασης σε ό,τι αφορά την υπόγεια κοίτη του Ιλισσού.

 

Από τις έως τώρα αυτοψίες έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα στην κοίτη του ποταμού, από τη σχολή της αστυνομίας επί της Λεωφόρου Μεσογείων έως τις εκβολές του ποταμού στο Φάληρο.

 

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφούν οι απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις προκειμένου να γίνουν οι μελέτες και να ξεκινήσουν τα έργα.