Spotmechanic: Η ελληνική CSI των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Spotmechanic: Η ελληνική CSI των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Facebook Twitter
2
Spotmechanic: Η ελληνική CSI των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Facebook Twitter
Τρεις φίλοι ήρθαν να αλλάξουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Φωτο: Πάρις Ταβιτάν/LIFO

Mε την αγορά του μεταχειρισμένου στην Ελλάδα να αγγίζει τα 350.000 οχήματα το χρόνο, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι 5 στους 10 από εμάς, έχουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.


Ακόμη πιο βέβαιο είναι ότι οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές έχετε (έχουμε) εξαπατηθεί. Η καλή εξωτερική κατάσταση και τα "λιγοστά χιλιόμετρα" σε ένα αυτοκίνητο, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσουν τη γενικότερη καλή λειτουργία του οχήματος.


Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που έγινε σε 2000 αγοραστές μεταχειρισμένων οχημάτων το 2014, μόνο ένας στους πέντε δήλωσε ότι είχε κάνει αξιόπιστη αγορά. Στην Ελλάδα οι αριθμοί πιθανότατα αλλάζουν προς το χειρότερο.

Η Spotmechanic, σε βοηθάει να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Σου λέει αξιόπιστα σε τι κατάσταση βρίσκεται το όχημα ώστε να καταλάβεις αν αξίζει την αγορά.

Τρεις φίλοι ήρθαν να αλλάξουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Η Spotmechanic, είναι μια ελληνική start up που προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στο σημείο που επιλέγει ο ενδιαφερόμενος.

  

«Η Spotmechanic, σε βοηθάει να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Σου λέει αξιόπιστα σε τι κατάσταση βρίσκεται το όχημα ώστε να καταλάβεις αν αξίζει την αγορά. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποιο μεταχειρισμένο και δεν έχουν την νοοτροπία "4 ρόδες να έχει και ότι να'ναι"» μας εξηγούν τα 3 ιδρυτικά μέλη: ο Κυριάκος, ο Χρήστος, και ο Χάρης.

 

Καθένας από τους τρεις έχει διαφορετικό background ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας: οργάνωση και οικονομικά, εμπειρία πελάτη, μηχανολογικά και ζητήματα τεχνολογίας.

 

 

Spotmechanic: Η ελληνική CSI των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Facebook Twitter
Τα οφέλη έρχονται από τις αξίες που πρεσβεύουμε και αποτελούν την φιλοσοφία της Spotmechanic: αξιοπιστία, διαφάνεια, ευκολία. Φωτο: Πάρις Ταβιτάν/LIFO

 

Μια κακή εμπειρία αγοράς μεταχειρισμένου, γίνεται μια εξαιρετική ιδέα

Πριν από περίπου 2 χρόνια, ο Κυριάκος έψαχνε για ένα οικονομικό μεταχειρισμένο. Ο Χρήστος τον βοήθησε, κάνοντας ελέγχους εκεί που βρισκόταν το κάθε αυτοκίνητο, ώστε να αποφύγει πολλές περίεργες περιπτώσεις. Το ίδιο έγινε λίγο αργότερα, όταν και ο Χάρης έψαχνε για μεταχειρισμένο που προτεραιότητα αυτή τη φορά ήταν να είναι ασφαλές. Κάπως έτσι ήρθε η ιδέα και μετά από συζητήσεις, η όλη διαδικασία ενός επιτόπιου ελέγχου μοντελοποιήθηκε και προσφέρθηκε μέσα σε μόλις 9 μήνες ως υπηρεσία για όλους. Σκοπός ήταν να μπορεί κάποιος εύκολα, αξιόπιστα και μέσω μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας να αξιολογήσει την αγορά του.

 

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή, μας εξηγούν οι τρεις φίλοι «Βρίσκεις το μεταχειρισμένο που σε ενδιαφέρει και μας λες πού θα βρίσκεται την ημέρα και ώρα που θες να το ελέγξουμε. Με άλλα λόγια κλείνουμε ένα ραντεβού. Την προγραμματισμένη ώρα, ένας μηχανικός μας θα είναι εκεί ώστε να διενεργήσει τον έλεγχο "on the spot", εξ ου και το όνομα: spotmechanic. Έπειτα ακολουθεί η αναλυτική, γραπτή, 10σέλιδη αναφορά μας που οποιοσδήποτε μπορεί να την καταλάβει και μαζί με τις φωτογραφίες, να έχει μια πλήρη εικόνα για το αυτοκίνητο»

Spotmechanic: Η ελληνική CSI των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτάν/LIFO

— Τουλάχιστον 5 στους 10 οδηγούς θεωρούν ότι αν ένα αυτοκίνητο φαίνεται σχεδόν καινούργιο, είναι κιόλας. Ισχύει αυτό; Ή μπορεί να κρύβει πολλά προβλήματα;

Μπορεί να έχει όσα προβλήματα δεν μπορείς να φανταστείς. Και φυσικά έχουμε πέσει και σε αντίθετες περιπτώσεις. Σε αυτοκίνητα που ήταν γεμάτα μικρογρατζουνιές και μικροτρακαρίσματα γύρω γύρω ενώ κατά τα άλλα, μηχανικά, ηλεκτρικά και σε θέματα ασφάλειας ήταν άψογα. Εδώ ταιριάζει ιδανικά η φράση: "μην κρίνεις από την εξωτερική εμφάνιση".

— Έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα με ιδιοκτήτες των μεταχειρισμένων που ελέγχετε; (Φαντάζομαι ότι πολλοί υποψήφιοι αγοραστές κάνουν πίσω μετά τις λεπτομερείς αναλύσεις που στέλνετε)

Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές περίεργες καταστάσεις. Τις πιο χτυπητές, τις αναφέρουμε στο blog μας και στην σελίδα μας στο facebook. Γενικά υπήρξαν πολλές περιπτώσεις στις οποίες μας έδιωξαν, μας ζήτησαν να χρηματιστούμε, μας απείλησαν με μηνύσεις και διάφορα άλλα και όλως τυχαίως, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα αυτοκίνητα είχαν σοβαρά θέματα σε διάφορα επίπεδα.

— Γιατί αξίζει να χρησιμοποιήσει κάποιος τις υπηρεσίες σας; 

Τα οφέλη έρχονται από τις αξίες που πρεσβεύουμε και αποτελούν την φιλοσοφία της Spotmechanic: αξιοπιστία, διαφάνεια, ευκολία. Αυτό που παίρνει κάποιος από την Spotmechanic είναι ένας έλεγχος του οποίου τα αποτελέσματα μπορεί να εμπιστευτεί. Ο έλεγχος διενεργείται από έναν μηχανικό που έχει εκπαιδευτεί πάνω στην διαδικασία και είναι σίγουρο ότι δεν τα "παίρνει" από κανέναν. Τέλος η εταιρεία αποστέλλει γραπτά, λεπτομερή αποτελέσματα και όχι λόγια που πολλές φορές ξεχνιούνται. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται κάποιος να χάσει χρόνο σε αναμονή στα συνεργεία. Ένα ακόμη μεγάλο όφελος είναι ότι μπορεί να "δει" κάποιος ένα αυτοκίνητο ακόμα και αν αυτό βρίσκεται σε άλλη πόλη.

Spotmechanic: Η ελληνική CSI των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτάν/LIFO

— Ποιο είναι το κόστος της υπηρεσίας;

Είναι 45 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που σαν κόστος είναι μικρότερο από 1% της μέσης αξίας ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου (περίπου 7000 ευρώ) και σκέψου ότι αυτό το 1% μπορεί να σου σώσει πολλά χρήματα. Έχουμε επίσης και ένα πακέτο 3 ελέγχων με κόστος στα 100 ευρώ που αξίζει αν κάποιος είναι στην φάση της αναζήτησης.

— Σκοπεύετε να αναπτύξετε περαιτέρω την υπηρεσία στο μέλλον; 

Ήδη υλοποιούμε προσθήκες και επεκτάσεις στον έλεγχό μας, αλλά και σχεδιάζουμε την επέκταση της υπηρεσίας σε άλλες πόλεις ώστε να καλύψουμε όλη την Ελλάδα. Όπως λέμε και στο site μας, είμαστε "μία ομάδα με όνειρο τη διαφάνεια στον χώρο του μεταχειρισμένου και θα σταματήσουμε μόνο όταν αλλάξει ο τρόπος που πωλούνται τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα". Μεγάλος στόχος, που ωστόσο οι βαθμολογίες και τα σχόλια των πελατών μας, που είναι καλύτερα των προσδοκιών μας, μας δείχνουν ότι είμαστε στην σωστή κατεύθυνση και μας δίνουν τεράστια δύναμη να συνεχίσουμε.

Spotmechanic: Η ελληνική CSI των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτάν/LIFO

Η Spotmechanic ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2015 αποτελώντας τη μοναδική υπηρεσία στην Ελλάδα η οποία εγγυάται τον πιο αξιόπιστο και διαφανή τεχνικό έλεγχο για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, στο χώρο που βρίσκεται το όχημα. Οι αγοραστές και οι ιδιοκτήτες αντίστοιχα μπορούν να αποκτήσουν μετά από ενδελεχή έλεγχο 180+ σημείων, μια πλήρη 10σέλιδη τεχνική αναφορά για το όχημά τους την οποία μπορούν να δημοσιεύσουν σε όλα τα sites με αγγελίες αυτοκινήτων εφόσον το επιθυμούν.

Η διαδικασία για να κλείσει κάποιος ραντεβού για τεχνικό έλεγχο είναι εύκολη και γρήγορη, αφού μπορεί να γίνει online στο spotmechanic.gr ή τηλεφωνικά στο 2117800708.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από το Maestro το γκραφίτι για την έμφυλη βία

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Η καθηλωτική ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο Maestro έγινε γκράφιτι για την έμφυλη βία

Το πρόσωπο του χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στο Maestro αποτέλεσε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και έμπνευση για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη
NEWSROOM
Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια