Σώθηκε την τελευταία στιγμή το Αστεροσκοπείο Πεντέλης από τη φωτιά

Σώθηκε την τελευταία στιγμή το Αστεροσκοπείο Πεντέλης από τη φωτιά Facebook Twitter
0

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την καταστροφική φωτιά που πλήττει την Αττική. Οι φλόγες έφτασαν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου στον λόφο Κουφού γύρω στις 5 το απόγευμα, απειλώντας σοβαρά τα κτίρια.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την καταστροφή, καταφέρνοντας να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα κτίρια. Ωστόσο, ο περιβάλλοντας χώρος του Αστεροσκοπείου υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού STAR, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν.

Νωρίτερα, είχε εκκενωθεί το κτίριο του Αστεροσκοπείου, προτού οι φλόγες πλησιάσουν τον λόφο Κουφού. Ευτυχώς, όλοι όσοι βρίσκονταν στο κτίριο είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για τη γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Δεν τους θεωρώ συναδέλφους μου», κατέθεσε αστυνομικός

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Δεν τους θεωρώ συναδέλφους μου», κατέθεσε αστυνομικός

Το τραύμα στον λαιμό του δράστη με το οποίο υποτίθεται πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δεν ήταν απειλητικό για τη ζωή του και ήταν πλήρως επικοινωνιακός, κατέθεσε η γιατρός που τον περιέθαλψε
LIFO NEWSROOM