Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Η βία στις φυλακές αυξάνεται και το υπουργείο μοιράζει προφυλακτικά

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Η βία στις φυλακές αυξάνεται και το υπουργείο μοιράζει προφυλακτικά Facebook Twitter
0

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τη στιγμή που τα περιστατικά βίας σε βάρος σωφρονιστικών υπάλληλων αυξάνονται καθημερινά, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα μοιράσει σε 8 φυλακές της χώρας προφυλακτικά για τη σεξουαλική προστασία των κρατουμένων.

 

Ακόμη, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι τα φαινόμενα βίας εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων συνεχίζονται, ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν στην κυριολεξία απροστάτευτοι.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία αναφέρει: «Σήμερα στη φυλακή Τρικάλων ένας κρατούμενος ελληνικής καταγωγής επιχείρησε να τραυματίσει στον λαιμό με ένα αυτοσχέδιο κοφτερό μαχαίρι τον συνάδελφο αρχιφύλακα της φυλακής.

Ευτυχώς, ο σωφρονιστικός υπάλληλος πρόλαβε και αντέδρασε και το χτύπημα δεν βρήκε τον στόχο του, τραυματίζοντάς τον όμως κάτω από το αυτί και στο μέρος του λαιμού και εάν δεν παρέμβαιναν οι συνάδελφοι που έσπευσαν για βοήθεια και να αφοπλίσουν τον κρατούμενο, είναι βέβαιο ότι σήμερα θα μιλούσαμε για μία νέα υπόθεση δολοφονίας σωφρονιστικού υπαλλήλου».

Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι προχθές, Τετάρτη 21/3/2018 κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου συγγενών κρατουμένων στη φυλακή της Λάρισας, υπαρχιφύλακας γρονθοκοπήθηκε πολλαπλά στο πρόσωπο από επισκέπτη, συγγενή κρατουμένου, επειδή από τα τρόφιμα που έφερε μαζί του υπήρχαν και είδη που από τον κανονισμό απαγορεύονταν, και για τον λόγο αυτό ο συνάδελφος αρνήθηκε να τα παραλάβει (μόνο τα απαγορευμένα είδη).

Τέλος, η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει ότι «η βία στις φυλακές δεν είναι τυχαία περιστατικά, ούτε περιστασιακά συμβάντα, ούτε fake news».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM