Σχεδόν 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Φεβρουάριο

Σχεδόν 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Φεβρουάριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνολικά 997 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγίου τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, πέρασαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης 553 στη Λέσβο, μόλις 47 στη Χίο και 397 στη Σάμο.

Τον περσινό Φεβρουάριο στα νησιά είχαν περάσει 699 πρόσφυγες και μετανάστες (252 στη Λέσβο, 275 στη Χίο και 172 στη Σάμο).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αυξημένες ροές στη Λέσβο και στη Σάμο σε σχέση με τις μειωμένες στη Χίο, από τις διωκτικές αρχές αποδίδονται στα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης από τουρκικής πλευράς, της θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Χίου και της χερσονήσου της Ερυθραίας, προκειμένου να αποφευχθεί το πέρασμα στην Ελλάδα τούρκων φυγάδων διωκομένων από το καθεστώς του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής ακτοφυλακής, τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25 επιχειρήσεις στα τουρκικά χωρικά ύδατα, τις περισσότερες φορές στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τουρκίας και της Χίου. Στη διάρκεια τους απετράπη το πέρασμα στην Ελλάδα 1.046 ατόμων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες λόγω περιουσιακών διαφορών - Ο πατέρας του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο γιος του ίσως συνδεόταν με τον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων του
THE LIFO TEAM