Σεργουλόπουλος: Να σταματήσει ο διαχωρισμός του σεξουαλικού προσανατολισμού από την πολιτεία- Είναι ρατσιστικό

σεργουλοπουλος Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο νόμος δεν είναι υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, που τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει ο διαχωρισμός του σεξουαλικού προσανατολισμού από την πολιτεία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για κάτι ρατσιστικό. 

Ο ηθοποιός και παρουσιαστής μίλησε στην εκπομπή Special Report του ΑΝΤ1 για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που έχουν δημιουργήσει οικογένεια στην Ελλάδα. 

«Δεν θα το έλεγα περιπέτεια, θα το πω εξέλιξη. Ο άνθρωπος εξελίσσεται σε μια διαδρομή που κάνει στη ζωή του και αποφασίζει να την εξελίξει όπως εκείνος θέλει. Οπότε για μένα ήταν ένα φυσικό πράγμα το πώς συνέχισα τη ζωή μου και πώς αναπτύχθηκε και πώς έγινε τώρα μια ολόκληρη οικογένεια. Είναι πολύ… κανονικό», είπε αρχικά για την απόφασή του να γίνει γονιός. 

«Ο πατέρας του παιδιού μου δεν είναι διαφορετικός, είναι σαν όλους τους άλλους. Οι άλλοι τον βλέπουν διαφορετικά», συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλών ειδών οικογένειες. 

«Ένα παιδί μπορεί να ζει μόνο με τον παππού του, με τον παππού και τη γιαγιά, μόνο με τον μπαμπά, μόνο με την μαμά, με δυο μπαμπάδες, με δυο μαμάδες, μπορεί να ζει σε ένα περιβάλλον που αυτό θεωρεί οικογένεια. Οπότε δεν είναι περίεργο για αυτό. Όταν είσαι παιδί τα πράγματα τα δέχεσαι και τα αντιλαμβάνεσαι όπως είναι στην οικογένεια σου. Καταλαβαίνεις την οικογένειά σου όπως αυτή σου παρουσιάζεται. Αυτή έχεις σαν στήριγμα, αυτή σε προστατεύει. Οπότε το παιδί μου αντιλαμβάνεται την οικογένεια στην οποία ζει», επεσήμανε. 

Ερωτηθείς γιατί υπάρχει ένας φόβος να μιλήσουν ανοιχτά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που έχουν δημιουργήσει οικογένειες, απάντησε ότι ο λόγος είναι πως νομοθετικά δεν υπάρχει αναγνώριση. 

«Οπότε όλοι οι άνθρωποι που δεν θέλουν να βγουν προς τα έξω να πουν τι γίνεται μέσα στην οικογένειά τους ή κρύβουν πράγματα από την οικογένειά τους, είναι γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε αντίθεση με τον νόμο», συμπλήρωσε. 

«Ο νόμος δεν είναι υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών. Οπότε, κάθε ομόφυλο ζευγάρι που έχει κάνει μια ομόφυλη οικογένεια δεν θέλει να το εκθέσει προς τα έξω, για να μην φανεί ότι υπάρχει κάποια τρύπα του νόμου. Προστατεύει την οικογένειά του αυτό το ζευγάρι», τόνισε. 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος εξήγησε ότι ως δημόσιο πρόσωπο θεώρησε ότι έπρεπε να μιλήσει ανοιχτά για τη θέση του στην κοινωνία και προκειμένου να τη διεκδικήσει. 

«Δεν μπορώ να σου πω ότι θα ήθελα όλοι να συμφωνούν με αυτό που είμαι εγώ. Δεν με αφορά να συμφωνούν όλοι. Αυτό που με αφορά είναι η κοινωνία, δηλαδή οι αρχές, να με θεωρούν ίσο. Δεν με θεωρούν ίσο. Θεωρούν ότι δεν με ξέρουν. Για αυτό και συστήνομαι κάθε φορά. Και όσο συστήνομαι και εμφανίζομαι τόσο αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι γύρω μας και στις οικογένειές μας, στο περιβάλλον μας και διεκδικούν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Είναι απλό. Δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα. Ο φόβος είναι κάτι άγνωστο για μένα, ευτυχώς. Νομίζω ότι πρέπει να φαινόμαστε», τόνισε. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει ο διαχωρισμός του σεξουαλικού προσανατολισμού από την πολιτεία. «Είναι ρατσιστικό. Δεν μπορεί εμένα να μου συμπεριφέρεται η πολιτεία διαφορετικά από ό,τι συμπεριφέρεται σε οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο», υπογράμμισε. 

Σε ερώτηση για το πώς η πολιτεία ξεχωρίζει το παιδί του, απάντησε ότι δεν του επιτρέπει να ζήσει έξω από το σπίτι του την οικογένεια που έχει επιλέξει ο γονιός. «Η πολιτεία δεν αναγνωρίζει τον δεύτερο γονιό του σπιτιού. Δεν είναι θέμα δικό μου ή του γονιού, είναι θέμα του παιδιού. Το παιδί η πολιτεία οφείλει να το προστατεύει, έχει υποχρέωση να το προστατεύσει και να έχει ίδια δικαιώματα με το οποιοδήποτε άλλο παιδί», υπογράμμισε. 

Στη συνέχεια εξήγησε ότι σύμφωνα με τον νόμο, το παιδί έχει σχέση μόνο με τον ίδιο. «Δεν υφίσταται δεύτερος άνθρωπος μέσα στο σπίτι. Αν μου συμβεί κάτι, το παιδί δεν πηγαίνει στον δεύτερο γονιό. Αν συμβεί κάτι σε ένα ζευγάρι που ο βιολογικός πατέρας ή η βιολογική μητέρα χάνεται, το παιδί είναι έκθετο. Πηγαίνει στον πρώτο συγγενή εξ αίματος. Είναι μεγάλο τραύμα για ένα παιδί γιατί έχει ζήσει σε μια οικογένεια που αναγνωρίζει τους γονείς του και αυτούς αγαπάει, αυτούς θέλει», τόνισε. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ