Σεισμός στην Τουρκία: «Ευχαριστούμε πολύ»- Η τουρκική πρεσβεία ευχαριστεί την Ελλάδα για την βοήθεια

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική βοήθεια Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Με μια ανάρτηση στα ελληνικά, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό.

Με τη φράση «σας ευχαριστούμε πολύ!» η τουρκική πρεσβεία συνόδευσε ανάρτηση της ελληνικής πολιτικής προστασίας που παρουσίαζε φωτογραφίες από την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τέσσερις πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια έχει αποστείλει τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα στην Τουρκία ενώ αναμένονται άλλες δυο. Η ανθρωπιστική βοήθεια ανέρχεται συνολικά σε 90 τόνους.

Παράλληλα, η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναχωρεί αύριο από την Αθήνα. Τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένα από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, θα μεταφέρουν περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.), που θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής.

Σημειώνεται ότι άμεσα θα υλοποιηθεί η επόμενη αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με προορισμό τη Συρία.

Με βάση τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τον ισχυρό σεισμό ξεπερνά τις 17.500, σύμφωνα με τις αρχές της Τουρκίας και της Συρίας. 

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα, 14.351 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία, ενώ στη Συρία 3.162 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 17.513.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίκαλα: Δύο επιθέσεις από αγέλες αγριογούρουνων μέσα σε 48 ώρες

Ελλάδα / Τρίκαλα: Αγριογούρουνα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αγρότες δύο φορές σε 48 ώρες

Μία αγέλη από αγριογούρουνα τραυμάτισε αγρότη στο Ζάρκο και ακόμη μία αγέλη αγριόχοιρων παρέσυρε και ποδοπάτησε άλλον αγρότη που ήταν πάνω στην ακινητοποιημένη μοτοσικλέτα του
NEWSROOM
«Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»: ΚαταγγέΈρευνα του BBC

Ελλάδα / «Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν», καταγγέλλει το BBC

Έρευνα του BBC επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων και κατηγορεί το λιμενικό πως έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια
NEWSROOM