Σεισμός στην Κρήτη: Ενεργοποιήθηκε το 112 - Η σύσταση στους πολίτες

Σεισμός στην Κρήτη: Ενεργοποιήθηκε το 112 - Η σύσταση στους πολίτες Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Ενεργοποιήθηκε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:49 και είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Σούγιας Χανίων. Ο σεισμός ήταν σχετικά επιφανειακός καθώς το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10,7 χιλιόμετρα. 

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε αρκετά διάρκεια. Ο σεισμός, σύμφωνα με το flashnews.gr, έγινε αισθητός σε όλο τον νομό Χανίων καθώς και σε μέρος του Ρεθύμνου.

Σεισμός στην Κρήτη: Ενεργοποιήθηκε το 112 - Η σύσταση στους πολίτες Facebook Twitter

Σεισμός στην Κρήτη: Το μήνυμα του 112

Μετά τον σεισμό, το 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες, καλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, και πρέπει να αποφύγουν επικίνδυνες περιοχές, όπως φαράγγια και βράχους.

«Λόγω σεισμικής δόνησης στην περιοχή σας, αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές  (φαράγγια, βράχους). Κίνδυνος κατολισθήσεων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρθηκε στο σχετικό μήνυμα. 

Σεισμός στην Κρήτη: Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο τοπικό μέσο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής. Παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα κάνουμε εκτιμήσεις. Αλλά γενικά δεν υπάρχει ζήτημα ανησυχίας απ' ό,τι φαίνεται» είπε.

Σχετικά για το ενδεχόμενο μετασεισμών ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι «κανονικά θα πρέπει να έχουμε έναν με δυο μετασεισμός αλλά θα δούμε πως θα εξελιχτεί η κατάσταση».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ