Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα- Απεγκλωβισμοί πολιτών με ελικόπτερο Super Puma

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα- Απεγκλωβισμοί πολιτών, κλειστά αύριο τα σχολεία Facebook Twitter
Πηγή φωτό Corfunews
0

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η κακοκαιρία «Μπάλλος», όπου γίνονται απεγκλωβισμοί και με Super Puma που έσπευσε στο νησί. 

Η Κέρκυρα τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είδηση που επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς. 

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας. 

Στο νησί εστάλη ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων με εναέριους διασώστες, για απεγκλωβισμούς πολιτών που έχουν καταφύγει σε στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία, αλλά και η 5η ΕΜΑΚ. 

To Super Puma βρίσκεται για απεγκλωβισμούς στην περιοχή Μεσογγή, όπου ο δρόμος έχει κοπεί και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν προχώρησαν στον απεγκλωβισμό πολλών επιβατών αυτοκινήτων που ακινητοποιήθηκαν ή παρασύρθηκαν μετά την υπερχείλιση ρεύματος στη Μεσογγή και τα Μωραΐτικα. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού έχει δεχθεί ήδη περισσότερες από 300 κλήσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Πολλά σπίτια, καταστήματα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ παρασύρθηκαν αυτοκίνητα. 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των κατολισθήσεων διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες. 

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ