Σε εξέλιξη η κακοκαιρία- Ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία- Ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια Facebook Twitter
eurokinissi
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με ισχυρές βροχές στα κεντρικά ηπειρωτικά και πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, καταγραφόταν στην Αγιά Λάρισας με 39 χιλιοστά μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 12 ωρών. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα. Για την Κυριακή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας - Ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια Facebook Twitter
Η χιονισμένη Κορομηλιά Τρικάλων με τον πίνακα των οκτώ μεγαλύτερων υψών βροχής έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/03, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών και το δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα. Η θερμοκρασία αύριο θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 5 βαθμούς), 9 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 9 έως 18 βαθμούς), 13 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 26 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το απόγευμα στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αναμένονται στην Αττική, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση και στα νότια τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM