Διπλή μάχη δίνει η πυροσβεστική στην Αχαΐα, καθώς σε εξέλιξη είναι φωτιά στη Δροσιά Ερυμάνθου αλλά και στην Ελικίστρα, με συνέπεια να εκκενωθούν οικισμοί και στις δύο περιπτώσεις. 

 

Πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελικίστρα. Εξαιτίας της φωτιάς δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Νέο Σούλι και Ρυάκι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

 

Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα και από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 

 

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί φωτιά σε δασική έκταση στη Δροσιά Ερυμάνθου. Αρχικά δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης της Δροσιάς. Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά τώρα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Σκιαδάς και Πτέρη, καθώς η φωτιά κινείται προς τα εκεί. 

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν εκεί ενισχύθηκαν. Πλέον μάχη με τις φλόγες δίνουν 63 πυροσβέστες τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων το Beriev-200 και δύο ελικόπτερα.