Σε επιφυλακή ο Έβρος από την άνοδο της στάθμης σε πολλούς ποταμούς

Σε επιφυλακή ο Έβρος από την άνοδο της στάθμης σε πολλούς ποταμούς Facebook Twitter
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI
0

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο νομός Έβρου, λόγω της ανόδου των υδάτων των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου.

Η στάθμη των νερών στο Πύθιο Διδυμοτείχου - με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα - ανήλθε στα 4,85 μ., ενώ στο «Πέταλο» στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, αγγίζει τα ήδη 5,51 μέτρα «δίπλα» στο όριο επιφυλακής των 5,60 μέτρων, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς προειδοποιεί πως αν τις επόμενες ημέρες ανέβει η θερμοκρασία στη γειτονική Βουλγαρία, το λιώσιμο των πάγων μπορεί τελικώς να δημιουργήσει προβλήματα. 

Για τον λόγο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου συστήνει στους δημάρχους, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πλημμύρας.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτροβιτς ζητά από τις δημοτικές Αρχές να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών τους ώστε να μην πλησιάζουν κοντά στους ποταμούς Έβρο, Άρδα, Ερυθροπόταμο και τα αναχώματα τους.

Παράλληλα, είναι απαραίτητα η έγκαιρη απομάκρυνση μηχανημάτων και εργαλείων από τα επικίνδυνα σημεία. 


Ερωτηθείς για την κατάσταση των αναχωμάτων, ο κ. Πέτροβιτς αναφέρει πως έχουν κλείσει 154 ρήγματα που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του 2014-15.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2025: Τα έξι βασικά βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Τα έξι βασικά βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου κάθε άλλο παρά τυπική διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα εισαγωγής στη μεταλυκειακή εκπαίδευση ενός υποψηφίου
LIFO NEWSROOM
Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Ελλάδα / Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Έξι παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων, δύο ενήλικες στο «Γεννηματάς», τρεις στο «Ασκληπιείο» και δύο στο ΚΑΤ, μεταξύ αυτών και μία 32χρονη πολυτραυματίας
LIFO NEWSROOM