Τέσσερις Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν χθες στη Ρόδο για παράνομη στη χώρα. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο και δηλώνουν οπαδοί του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ποινική δίωξη για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος ενός 53χρονου Τούρκου αστυνομικού που συνελήφθη την 14.00 ώρα της 4ης Ιουλίου 2019 στον λιμένα του Μανδρακίου Ρόδου με 3 ομοεθνείς του και συγκεκριμένα με έναν 58χρονο δάσκαλο και δύο ακόμη Τούρκους αστυνομικούς ηλικίας 47 και 46 ετών.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρόδου, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος με την επωνυμία «ΑΒ», σημαίας Τουρκίας, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον ανωτέρω λιμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις επιβαίνοντες είχαν εισέλθει στη χώρα παράνομα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και οι 4 είναι οπαδοί του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και διέφυγαν ως διωκόμενοι από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα με σκοπό ακολούθως να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

 

Ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας και το αίτημα τους θα κριθεί αρμοδίως με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο πρώτος, κυβερνήτης του σκάφους, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την Ανακρίτρια Υπηρεσίας για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.