Φθιώτιδα: Πυρκαγιές σε πολλαπλά μέτωπα λόγω ανέμων

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα λόγω των ανέμων στη Φθιώτιδα Facebook Twitter
Φωτ.; Sooc/Αρχείο
0

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε επαναλαμβανόμενα περιστατικά πυρκαγιών στην περιοχή της Φθιώτιδας. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κληθεί να κατασβήσουν αρκετές πυρκαγιές και σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρού παρενέβησαν σε 117 αστικές πυρκαγιές και 81 δασικές. 

Όσον αφορά στην Φθιώτιδα το μεσημέρι γύρω στις 12:00’ ειδοποιήθηκε το κέντρο της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση στη θέση  «Λικότσα». Κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων (ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ) και 7 οχήματα.

Επιπροσθέτως στις 13:40 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο Canadair προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής στο σημείο 

Όπως αναφέρει το Lamiareport στις 12:30 αναφέρθηκαν δύο ακόμη πυρκαγιές εν υπαίθρω, η μία στην περιοχή «Καραβίδια» και η άλλη έξω από το Μώλο. Επιπλέον με βάση τις ίδιες πληροφορίες στις 15:30 εκδηλώθηκε μία ακόμη πυρκαγιά στην περιοχή του Δήμου Δομοκού και συγκεκριμένα στο Πετρωτό. 

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Δομοκό. 

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»: ΚαταγγέΈρευνα του BBC

Ελλάδα / «Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν», καταγγέλλει το BBC

Έρευνα του BBC επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων και κατηγορεί το λιμενικό πως έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια
NEWSROOM