Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο Μπαρμπαρούσης

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο Μπαρμπαρούσης Facebook Twitter
Προσαγωγή του Μπαρμπαρούση/ Eurokinissi
2

Την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, θα απολογηθεί στον ανακριτή ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που τον βαρύνει, μετά τα όσα είπε την Παρασκευή, 15 Ιουνίου στη Βουλή.

Ο βουλευτής, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε φιλικό του σπίτι στην Πεντέλη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον δικαστικό λειτουργό ώστε να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του για την κατηγορία που του αποδίδεται.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Π. Κορατζόπουλου, η όλη υπόθεση αφορά μία «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης». Κατά τον κ. Κορατζόπουλο, η φρασεολογία τού εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».

Ο συνήγορος του κ. Μπαρμπαρούση ανέφερε, επίσης, ότι ο εντολέας του έχει ήδη ανακαλέσει «τις επίμεμπτες φράσεις», κάτι που θα κάνει και ενώπιον του ανακριτή, ενώ πρόθεση του ήταν να θέσει «κατά τρόπο εμφατικό» τους πολιτειακούς παράγοντες «προ των ευθυνών τους».

Η κατηγορία σε βάρος του βουλευτή αφορά την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης, από του βήματος, κάλεσε τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.

Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε ύστερα από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε αυθημερόν μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στον Άρειο Πάγο και αναφορά του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πείτε μου πως τον έχουν αφήσει ελεύθερο εντωμεταξύ να δω κάτι. Υποτίθεται κατηγορείται για εθνική προδοσία, σωστά; Και διέφυγε της σύλληψής του, αναπτύσσοντας ταχύτητα με το βουλευτικό αυτοκίνητο στο μπλόκο, σωστά; Βλέπουμε ήδη την πορεία που θα λάβει δικανικά το γεγονός.
Ολες σχεδόν οι κατηγορίες θα αποσυρθούν διότι δεν "στέκουν" νομικά όπως πιστεύω το καταλαβαίνουμε όλοι μας.Το μόνο που ίσως ευσταθεί και στοιχειοθετείται κάποια κατηγορία (πάντα νομικά) είναι η διαφυγή του απο το μπλόκο της Αστυνομίας στην Ε.Ο. και αυτό είναι πλυμεληματικού χαρακτήρα, αν και εφόσον αποδειχθεί οτι ο οδηγός του οχήματος ήταν ο ίδιος.