Πρόστιμο 100 ευρώ: «Δεν θα γίνεται παρακράτηση» από τη σύνταξη των ανεμβολίαστων

Πρόστιμο 100 ευρώ: «Δεν θα γίνεται παρακράτηση» από τη σύνταξη των ανεμβολίαστων Facebook Twitter
0

Το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ, που θα επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, δεν θα παρακρατείται από τη σύνταξη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης. 

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού γίνεται πλέον υποχρεωτικός για τους πολίτες άνω των 60 ετών και θα επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. 

Ο κ. Κοντογεώργης ρωτήθηκε αν θα γίνεται αυτομάτως παρακράτηση του προστίμου από τη σύνταξη. «Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, μιλάμε για βεβαίωση διοικητικού προστίμου», απάντησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ τόσο για αυτό το θέμα όσο και για το κάθε πότε θα επικαιροποιείται το πρόστιμο παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που έκανε αργότερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Στις ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έως τις 16 Ιανουαρίου όσοι είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, προκειμένου να μην υπάρχει το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ. 

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα συσταθούν ειδικές επιτροπές- όπως έγινε και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών- που θα εξετάσουν τις αιτήσεις σχετικά με εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο νόμος επιτρέπει στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει το μέτρο και για όσους γίνουν 60 ετών από την 1η Ιανουαρίου και μετά. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από το Maestro το γκραφίτι για την έμφυλη βία

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Η καθηλωτική ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο Maestro έγινε γκράφιτι για την έμφυλη βία

Το πρόσωπο του χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στο Maestro αποτέλεσε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και έμπνευση για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη
NEWSROOM
Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM