Προσφυγή των πολυτέκνων στο ΣτΕ για τα κριτήρια στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ

Προσφυγή των πολυτέκνων στο ΣτΕ για τα κριτήρια στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ Facebook Twitter
0

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και δύο πολύτεκνοι, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, η απόφαση με την οποία εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ.

Όπως είναι γνωστό, με την εν λόγω απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος για «την εφαρμογή κοινωνικού οικιακού τιμολογίου», τίθενται εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συνδέονται με τον αριθμό των μελών της πολύτεκνης οικογένειας.

Ειδικότερα, οι δύο πολύτεκνοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ο ένας έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά και ο δεύτερος δύο ανήλικα και δύο ενήλικα. Οι πολύτεκνοι αναφέρουν ότι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή μειωμένου τιμολογίου στην ΔΕΗ, καθώς το οικογενειακό τους εισόδημα το περασμένο έτος υπερβαίνει το ποσό των 31.500 ευρώ και η ακίνητη περιουσία του υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι αιτήσεις τους, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

Στην αίτησή της, η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της προστατευόμενης εμπιστοσύνης και του κοινωνικού κεκτημένου, ενώ προσκρούει σε συνταγματικές διατάξεις και ειδικά εκείνες που προστατεύουν τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM