Πρώην σταθμάρχης Βόλου: Η τηλεδιοίκηση στην Λάρισα σταμάτησε πριν 3-4 χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού

Πρώην σταθμάρχης Βόλου: Η τηλεδιοίκηση στην Λάρισα σταμάτησε πριν 3-4 χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ελλείψεις απαραίτητου προσωπικού στους σιδηροδρόμους τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια καταγγέλλει ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το λόγο που δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, απάντησε: «Μέχρι πριν 3-4 χρόνια λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση και αυτό θα απέτρεπε κάθε λάθος που θα μπορούσε να κάνει ένας σταθμάρχης ή μηχανοδηγός».

«Το 2004 στο Βόλο υπήρχαν 28 σταθμάρχες και 36 κλειδούχοι, σήμερα δεν υπάρχει κανένας. Στη Λάρισα η τηλεδιοίκηση σταμάτησε γιατί δεν υπάρχει προσωπικό», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Αποστολέρης ανέφερε ότι για να λειτουργήσει η τηλεδιοίκηση χρειάζονται γύρω στα 11 άτομα. Ωστόσο, όπως είπε, «φεύγουν συνεχώς σταθμάρχες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έμπειρο προσωπικό». 

Σχετικά με την απαιτούμενη εκπαίδευση των σταθμαρχών ξεκαθάρισε: «Με 40 μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης και μάλιστα, δεν μπορείς να υπηρετήσεις σε ένα τέτοιο σταθμό με τόσο φόρτο εργασίας. Εξ ανάγκης τοποθετήθηκε ο συνάδελφος αυτός εκεί».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Ελλάδα / Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Οι δηλώσεις του 46χρονου ασφαλιστή μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό - «Είχε μία πληρωμή κάποτε από ασφαλιστική που δεν την πήρε ποτέ και από τότε μάλλον μου τη φύλαγε»
THE LIFO TEAM