Πότε θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία για το 2024 

Πότε θα γίνει ο αγιασμός σχολεία για το 2024  Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία για το νέο σχολικό έτος. 

Το σχολικό έτος ξεκινά κάθε χρόνο, στις 11 Σεπτεμβρίου για την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή το Νηπιαγωγείο (νήπιο και προνήπιο), τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια. 

Στη χώρα μας, το σχολικό έτος ξεκινά με τον αγιασμό κάθε σχολικής μονάδας, που πραγματοποιείται σε συγκεκριμένη ώρα ανά σχολείο. Την ενημέρωση για την ώρα του αγιασμού κάθε σχολείου έχει υποχρέωση να πραγματοποιήσει ο σύλλογος διδασκόντων κα η διεύθυνση κάθε μονάδας, που πάντως θα είναι από τις 08:15 και μετά. 

Κάθε σχολείο αποφασίζει επίσης το αν θα διανείμει στους μαθητές τα βιβλία την ημέρα του αγιασμού ή αυτό θα γίνει την επομένη.  

Ο αγιασμός στο σχολικό έτος 2024-2025 φέρνει μια σειρά από αλλαγές στα σχολεία, καθώς μεταξύ άλλων αλλάζει το σύστημα με τις απουσίες των μαθητών, τις αποβολές, ενώ απαγορεύεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DASKALOI

Οπτική Γωνία / Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να επιβιώσουν στα νησιά

Εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν σε τουριστικούς προορισμούς περιγράφουν τα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα εξωπραγματικά ενοίκια, το υψηλό κόστος διαβίωσης και τους χαμηλούς μισθούς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ελλάδα / Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μας και δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, διευκρινίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) 
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων από υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δημόσιες Σχολές Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)
LIFO NEWSROOM
ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελλάδα / Τροχαίο στο Αγρίνιο: «Δεν ήταν σε κατάσταση ούτε να τον δούμε» λέει ο πατέρας του 21χρονου - Ερευνάται η εμπλοκή και τρίτου ΙΧ

Οι γονείς του 21χρονου εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός και ειδοποιήθηκαν ότι ο νεκρός άνδρας που απανθρακώθηκε, ήταν το παιδί τους
LIFO NEWSROOM