Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές Facebook Twitter
0

Για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης πολύ υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4) είναι ο κίνδυνος για τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και για τα νησιά της Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου. Παράλληλα, υψηλός είναι ο κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και για τα νησιά της Κέρκυρας, Κρήτης και Κυθήρων.

 

Εξάλλου, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 24 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής: H φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοκκινιά του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων στο νομό Αργολίδας, είναι περιμετρικά οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεση της επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο. Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, σε δασική έκταση στη θέση Χαβριάτα του δήμου Κεφαλονιάς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM