Ποια είναι η γυναίκα που μαύρισε από την πίσσα στο Π. Φάληρο και τι λέει ο άντρας που φαίνεται δίπλα στη φωτογραφία

Ποια είναι η γυναίκα που μαύρισε από την πίσσα στο Π. Φάληρο και τι λέει ο άντρας που φαίνεται δίπλα στη φωτογραφία Facebook Twitter
3

Η εικόνα του φωτογράφου Max Gyselinck με την καλυμμένη με πίσσα γυναίκα στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, όπου απαγορεύεται το μπάνιο λόγω της θαλάσσιας ρύπανσης έχει γίνει viral εδώ και δύο εβδομάδες προκαλώντας αρχικά σοκ και μετά απορίες. Κάποιοι μάλιστα αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της φωτογραφίας ενώ πολλοί αναρωτήθηκαν για την ταυτότητα της γυναίκας 

Ο άντρας που βρίσκεται στο βάθος και αριστερά της φωτογραφίας, περιγράφει στο protothema.gr, τι συνέβη στην παραλία του Μπάτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα, που φαίνεται μέσης ηλικίας, εμφανίστηκε στην παραλία περίπου στις 17:30 το απόγευμα.

«Ήρθε χθες το μεσημέρι ξαφνικά για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, γδύθηκε, μπήκε μέσα και μετά βγήκε, όπως βλέπεις, εδώ η παραλία έχει μαυρίσει, όλη η περιοχή δηλαδή, παρόλο που της είπαμε αρκετές φορές να μην μπει μέσα, εκείνη μας απάντησε ότι θα κολυμπήσει, καθώς συνηθίζει να κάνει μπάνιο τακτικά στην παραλία», αναφέρει ο Γιάννης Λειβαδάς, ο άνθρωπος που επίσης απεικονίζεται στο βάθος της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, η κυρία άφησε τα πράγματα της στην άμμο και ξεντύθηκε για να μπει στην θάλασσα. «Η κυρία ήρθε περίπου στις 17:30 το απόγευμα και έβαλε τα πράγματα της, εκεί δίπλα στις πέτρες. Μπήκε μέσα στη θάλασσα και μετά εδώ κάπου, δεν ξέρω ακριβώς κάθισε και ξάπλωσε στην άμμο. Κοίτα εδώ, τα μπουκάλια και αυτά τα βλέπεις είναι όλα με πετρέλαιο. Μετά τριβόταν με την πετσέτα αρκετή ώρα που δεν φεύγει αυτό το πράγμα από πάνω σου έτσι απλά. Ντύθηκε και έφυγε...» είπε.

Μάλιστα εντύπωση έκανε σε όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στην παραλία και απολάμβαναν τον ήλιο και όχι τη θάλασσα, η απόφαση της γυναίκας να μπει στο νερό καθώς την είχαν ενημερώσει πως ήταν γεμάτο πετρέλαιο: «Μας έκανε εντύπωση η κυρία γιατί σε πολλούς λέμε να μην μπουν στην θάλασσα αλλά ορισμένοι δεν ακούν. Ξεντύθηκε και μπήκε μέσα, τώρα δεν είδε το πετρέλαιο, δεν το είδε, δεν το κατάλαβε, δεν ξέρω, παρόλο που εμείς την ενημερώσαμε. Θα πήγε σπίτι της να κάνει και το μπάνιο της, κάποιος έπρεπε να την καθαρίσει, αποκλείεται να έμεινε έτσι» είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

Ο Γιάννης Λειβαδάς, χειμερινός κολυμβητής και θαμώνας της συγκεκριμένης παραλίας για περισσότερα από 25 χρόνια ανέφερε ότι «τόσο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα δεν έχω ξανά δει στην ζωή μου στην περιοχή και παρακαλώ η περιοχή να ξανά γίνει όπως πριν».

Ο φωτογράφος Max Gyselinck περιέγραψε επίσης το περιστατικό και τον διάλογο που είχε με τη γυναίκα όταν την έβγαλε φωτογραφία.

«Ήμουν στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο και είδα την γυναίκα να βγαίνει από τη θάλασσα. Ήταν γύρω στα 35. Στην αρχή δεν πρόσεξα ότι ήταν λερωμένη. Όταν γύρισε πλάτη, είδα ότι ήταν καλυμμένη με πίσσα. Σήκωσα τη μηχανή και τράβηξα το καρέ» λέει στο enikos.gr.

«Είπα αυτό είναι τρελό και την πλησίασα. Μου λέει "πήγα για μπάνιο και έκανα το λάθος και έκατσα στα βότσαλα και λερώθηκα". Της απάντησα ότι το μπάνιο στη συγκεκριμένη παραλία απαγορεύεται. Μου απάντησε: "Εγώ έρχομαι συνέχεια για μπάνιο εδώ, μ' αρέσει αυτή η παραλία. Έτσι κι αλλιώς από κάτι θα το πάθουμε". Στη συνέχεια αλλάξαμε θέμα συζήτησης».


Ο Max Gyselinck απαντά και σε όσους αμφισβητούν ότι η φωτογραφία είναι πραγματική. «Είναι πραγματική και όποιος αμφιβάλλει να του δώσω και τα αντίγραφα. Το μόνο που έκανα είναι ότι επειδή ήταν μακρινή την κρόπαρα».


Σημειώνει επίσης ότι δεν κράτησε τα στοιχεία της γυναίκας, ούτε έχει άλλη φωτογραφία με το πρόσωπό της. «Αν είχα το πρόσωπό της δεν θα είχα ανεβάσει τη φωτογραφία στο διαδίκτυο"» λέει ο Max Gyselinck.

Με πληροφορίες από enikos.gr/ protothema.gr

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια