Πέτσας: Ρεβεγιόν το πολύ με 9 άτομα από δύο οικογένειες - Ανοίγουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών αύριο

Πέτσας: Ρεβεγιόν το πολύ με 9 άτομα από δύο οικογένειες - Ανοίγουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών αύριο Facebook Twitter
Pixabay
0

Το άνοιγμα κέντρων αισθητικής από αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που υπενθύμισε τους περιορισμούς για συγκεντρώσεις σε σπίτια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Οι χώροι περιποίησης νυχιών θα ανοίξουν εκ νέου από αύριο το πρωί, είπε ο κ. Πέτσας, κάνοντας λόγο για εκτεταμένα φαινόμενα μαύρης εργασίας και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στο συγκεκριμένο χώρο.  «Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και πρωτόκολλα, παρά ανεξέλεγκτα κατ' οίκον», πρόσθεσε παραπέμποντας σε αναρτήσεις στα social media που είναι ενδεικτικά, κατά τον ίδιο, αυτών των φαινομένων. 

Το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή με εξαίρεση τη δυνατότητα παραλαβής από τα καταστήματα (click away). Ανοικτά από σήμερα είναι και τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα ΚΤΕΟ, με όριο πελατών. Για το click away δεν επιτρέπεται είσοδος εντός του καταστήματος, πληρωμή με μετρητά ή ουρά μεγαλύτερη των εννέα ατόμων. 

Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα ατόμων από δύο οικογένειες ενώ θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 10μμ έως τις 5 τα ξημερώματα. «Συστήνουμε σε όλους και σε όλους τα Χριστούγεννα αυτά να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό». 

Για την λειτουργία των εκκλησιών θα υπάρξει επικοινωνία εντός της ημέρας μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. 

«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει βαρύ και συνεχίζεται η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, και ακόμα περισσότερο στις ΜΕΘ», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας. 

Δείτε live τις ανακοινώσεις

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ