Πέτσας: Κωδικός «6» για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Έλεγχοι σε όποιον κυκλοφορεί μετά τις 10μμ

Πέτσας: Κωδικός «6» για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Έλεγχοι σε όποιον κυκλοφορεί μετά τις 10μμ Facebook Twitter
Πέτσας: Κωδικός «6» και αυστηροί έλεγχοι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά (Eurokinissi)
0

Ο κωδικός μετακίνησης «6» είναι αυτός που πρέπει να στείλουν οι πολίτες στο 13033 για να μετακινηθούν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, την εορταστική περίοδο θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι λόγω της πανδημίας.

«Παραμονή των Χριστουγέννων όποιος κυκλοφορεί μετά τις 10 το βράδυ θα ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ» είπε χαρακτηριστικά ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα ενόψει των γιορτών.

Στο ενδεχόμενο για την λήψη σκληρότερων μέτρων για την Πρωτοχρονιά, τόνισε ότι τα μέτρα θα παραμείνουν ως έχουν αλλά αυτό που αλλάζει θα είναι οι ιδιαίτερα αυστηροί έλεγχοι, από την αστυνομία.

Εξαίρεση αποτελούν οι εργαζόμενοι που φέρουν την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» ενώ  κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Απηύθυνε δε, εκ νέου έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Δεν απέκλεισε ωστόσο το γεγονός να υπάρξουν τοπικά lockdown σε περίπτωση που καταγραφεί αύξηση του ιικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές.

Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό σχέδιο «Ελευθερία» για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, τόνισε ότι αν και ο αριθμός των δόσεων των εμβολίων δεν είναι αυτός που θα ήθελε η κυβέρνηση, «το κρίσιμο είναι να δουλέψει ο μηχανισμός που έχουμε φτιάξει. Θα τσεκαριστεί τις επόμενες μέρες κι ελπίζουμε να δουλέψει».

Επισήμανε, τέλος, πως τα μέτρα για το lockdown θα επανεξεταστούν μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ