Μέλη της Χ.Α. Ξάνθης με το γνωστό dress code κουβάλησαν την εικόνα του Αγ. Δημητρίου στην ενορία Αυξεντίου στην Ξάνθη. Σύμφωνα με όσα γράφει το thrakitoday, τα μέλη της Χ.Α. προσφέρθηκαν να βάψουν το ναό και ως «αντάλλαγμα» έλαβαν μια περιφορά της εικόνας του αγίου, την ημέρα της γιορτής του.  

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες  κατοίκων, ο παπάς της ενορίας συναίνεσε στο «δώρο» αφού, δεν υπήρχε ενδιαφέρον από του κατοίκους να συνδράμουν στον καθαρισμό του ναού.

 

Περιφορά της εικόνας του Αγ. Δημητρίου από χρυσαυγίτες με τη «στολή» τους!

Έτσι οι «καλοί χρυσαυγίτες» ήταν αυτοί που έκαναν την περιφορά της εικόνας του πολιούχου του χωριού. Πάντως άλλοι κάτοικοι σχολιάζουν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε απροθυμία των κατοίκων να βοηθήσουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό ενώ υπάρχουν ερωτηματικά και για το λόγο που ο παπάς δεν ζήτησε βοήθεια από τον δήμο, αλλά προτιμήθηκε η συγκεκριμένη οργάνωση.

 

Για το θέμα υπήρξε και ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Ξάνθης που αποδοκιμάζει την ενέργεια, τονίζει ότι «επετίμησε» τον ιερέα και συστήνει στο ποίμνιο «όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία» να «προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος". Σημειώνει δε, ότι η εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων.